Home

voorraad cortenstaal (Cor-ten a® / S355J0WP)

NovioStaal beschikt over een uitgebreide voorraad Cortenstaal met het grootste assortiment weervaststaal platen (COR-TEN A® en S355J0WP) van Nederland die binnen 1 á 2 werkdagen na opdracht te leveren zijn.

Platen in weervaststaal respectievelijk Cortenstaal zijn leverbaar in onderstaande afmetingen:

Naast bovenstaande afmetingen heeft NovioStaal ook de volgende afmetingen in Cortenstaal op voorraad:
4000 x 1500 x 2 mm, 4000 x 1500 x 3 mm en 6000 x 1500 x 3 mm.

Productie weervast - cortenstaal (cor-ten a® / s355J0wp)

Buiten de standaard voorraad afmetingen in COR-TEN A en S355J0WP bieden wij u ook de mogelijkheid om Cortenstaal platen op uw gewenste lengte en soms zelfs breedtemaat te leveren.

Mocht uw gewenste afmeting er niet bij staan bel dan 024-6750840 of mail naar info@cortenstaal.nl en vraag naar de mogelijkheden. Afwijkende kwaliteiten en/of afmetingen in weervaststaal / Cortenstaal kunnen wij op aanvraag offreren.

Wat is de oorsprong van Cortenstaal?

COR-TEN ®-staal is van oorsprong een Amerikaans product ontwikkeld door US Steel, bedoeld om een grotere weervastheid (weerbestendigheid) te verkrijgen. Het product is het meest bekend onder de naam “COR-TEN” ®, ook wel geschreven als CORTEN, CorTen of Corten. maar er zijn nog diverse andere gelijksoortige kwaliteiten die minstens dezelfde of betere eigenschappen hebben.

Cortenstaal (CORTEN A / S355J0WP): Weervaststaal

Weervaststaal of weerbestendig staal, in de markt ook bekend als "Corten", is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten en afmetingen.

De naam CORTEN is in de loop van jaren een begrip geworden, echter is de juiste algemene benaming "weervaststaal".

Waar komt de naam ''CORTEN'' vandaan?

De naam CORTEN is afgeleid van:
COR-rosion resistance: corrosiebestendigheid
TEN-sile strength: trekvastheid

Alternatief of equivalent van de merknaam COR-TEN A?

COR-TEN werd in het verleden door een aantal Europese fabrieken in licentie van US Steel geproduceerd. Tegenwoordig produceren diverse Europese staalfabrieken dit materiaal onder meer in de kwaliteit S355J0WP (equivalent van COR-TEN  A®) en in de kwaliteit S355J0W/S355J2W (equivalent van COR-TEN  B®), welke vallen onder de Europese norm EN10025-5.

Hoe wordt de weervastheid van Cortenstaal bereikt?

Door een verhoogd fosfor-(P-), koper-(Cu-) en chroom-(Cr-)gehalte in de chemische samenstelling wordt deze weervastheid bereikt.

De legering van dit weervaststaal zorgt ervoor dat er zich een relatief stabiele oxidatielaag (ook wel de patina genoemd) vormt wanneer het materiaal aan de natuurlijke elementen wordt blootgesteld. Deze patina laag vormt zich zodanig dat het onderliggend materiaal beschermd wordt en nauwelijks verder roest.

Vraag hier uw geheel vrijblijvende offerte aan!